• IBoek Hille

    Boek Hille

          Bestel het boek Hille door op de button te drukken

  • IConcertgebouw Project

    Concertgebouw Project

    Kijk verder bij onze projecten

Concertgebouw

Het Concertgebouw in Amsterdam is een aantal jaar geleden gestart met het programma ‘Laagdrempelig Concertgebouw’, om het Concertgebouw meer open te stellen voor een breder publiek. Zo hebben ze een educatie/muziek-programma gemaakt voor basisscholen waarbij muziek en toneel samen komen. 

 

Daarnaast heeft het Concertgebouw een educatief/muziek-programma dat specifiek gericht is op mensen met een beperking. Sinds 2010 is dit programma bekend bij ons en steunen wij dit geweldige initiatief.
De positieve impact van muziek op het leven van een persoon met een beperking is enorm. Bekend is dat bij die beperkingen waarbij contact maken moeilijk is, muziek een belangrijke rol kan spelen om dit contact wel mogelijk te maken. 

 

De kracht van dit concept zit hem in de interactie tussen musici en de deelnemende kinderen, begeleiders en ouders. Zo gaan de musici naar scholen toe als onderdeel van het educatieve programma, waarbij er zelf soms langdurige vriendschappen ontstaan. Een mooi voorbeeld daarvan is dat van een fagot-speler van het Philharmonisch Orkest, die een keer mee deed aan dit programma en tot op de dag van vandaag nog regelmatig langs gaat bij de school waar hij zo’n bijzondere band mee heeft opgebouwd.

 

Begeleiding, docenten en ouders hebben door deelname aan dit programma ook de mogelijkheid om kennis en ervaringen te delen met elkaar.

 

Bij mensen waarbij, door hun beperking, slecht contact kan worden gemaakt ervaren we dat deze via de muziek regelmatig wel die connectie kan worden gelegd die mogelijk in de toekomst kan worden uitgebouwd.

 

Wilt u meer informatie?

 

Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Stel ons uw vraag hier

Geen naam ingevuld

Fout email-adres

Geen vraag