• IBoek Hille

    Boek Hille

          Bestel het boek Hille door op de button te drukken

  • IConcertgebouw Project

    Concertgebouw Project

    Kijk verder bij onze projecten

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 273 niet laden

Motoriek project zmlk Bernadetteschool, Oss

Vanuit zmlk Bernadetteschool, Oss, was er een doel gezet om de motoriek van leerlingen op een sportieve manier te verbeteren. Ons werd gevraagd om hierover mee te denken. Vanuit ervaring jaren daarvoor met de zmlk Bernardus school, Den Haag, waarbij leren schaatsen op de Uithof werd gebruikt om ditzelfde doel te bereiken. Hiermee was een link naar een (winter)sport snel gelegd. Toendertijd zaggen wij zelf dat de motoriek met trappenlopen met sprongen vooruit ging. Fietsen werd daarna leuk en in de winter mee kunnen doen met andere kinderen op de ijsbaan of op slootjes schaatsen werd een feest. 

 

Samen met de Bernadetteschool werd deze ervaring gedeeld en gekeken of dit ook mogelijk was bij hen. Uiteindelijk is gekozen om niet voor het schaatsen, maar voor het skiën te kiezen. Uit eigen ervaring leerde wij dat skiën meer is dan van een helling gaan. Keuzes maken, wel of geen bochten maken, maar nog belangrijker, remmen, zijn beslissingen die in het hele leven terug komen. Door buiten met sport bezig te zijn voelt het niet of je met therapie bezig bent. Daar zie je regelmatig een hoge vorm van weerstand tegen. Door te leren beslissingen te nemen voor je zelf tijdens het skiën ga je dit ook gemakkelijker toepassen op andere momenten in het leven.

 

Na een seizoen hard oefenen op de borstelbaan was het zelf mogelijk om met de klas de kampweek in de sneeuw te houden met verbluffende resultaten. 

 

Heeft u een kind met een beperking en worden dit soort activiteiten niet op zijn of haar zmlk aangeboden of geeft u les op een zmlk en wilt u weten hoe ook u dit soort activiteiten kunt opzetten? Neem dan contact met ons op. Ook commerciële partijen die misschien denken dat hun locatie geschikt is voor het opzetten van dit soort activiteiten zijn meer dan welkom. Wij denken graag met u mee.

 

Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stel ons uw vraag hier

Geen naam ingevuld

Fout email-adres

Geen vraag